Kattints Kattints

Bütyök kezelése szakszerűen rendelőmben | Gál Emőke podiáter

Bütyök kezelés

Szerző: Gál Emőke, podiáter

Bütyök alakult ki lábán? Fájdalmat, kellemetlenséget érez e miatt? Érdekli hogyan lehetséges a bütyök kezelése valóban hatékonyan, szakszerűen? Alábbi cikkemben a bütyök kezelésével, kialakulásának megelőzésével kapcsolatos tudnivalókat gyűjtöttem össze. Bütyök kezelése szakszerűen rendelőmben | Gál Emőke podiáter

A bütyök kezelése nem otthoni feladat

Bütyök számtalan ok miatt kialakulhat – viszonylag gyakran előfordul, hogy valamilyen lábelváltozással kell szembenézni, mindezek mellett le kell szögezni, hogy a bütyök kezelése nem otthoni feladat. Az otthoni praktikák, interneten olvasott tippek sok esetben csak rontanak a helyzeten, mintsem, hogy javítanának. Ha önnek is fájdalmai vannak, kényelmetlenséget érez bütyke miatt, keressen fel egy megfelelő szakembert. Okleveles podiáterként nagy tapasztalatom van bütyök kezelésében, és más lábproblémák ápolásában is. 
Ide kattintva egyszerűen időpontot kérhet hozzám egy szakszerű lábvizsgálatra! Podiátria rendelőmben lábát alaposan megvizsgálva megállapítom, hogy milyen eljárásokkal lehetséges a bütyök kezelése szakszerűen!

A büyök kezelése: Hogyan előzhető meg a bütyök kialakulása

Mielőtt részletesen bemutatnám, hogy hogyan lehetséges a bütyök kezelése, beszéljünk kicsit a bütyök kialakulásának okairól is. Hiszen rendelőmben számtalanszor elhangzik az alábbi kérdés a bütyök kezelése közben: miért alakult ki ez a lábelváltozás? Lábelváltozás, és bütyök is több okból kialakulhat. A láb deformitásainak kapcsán azt mindenképpen tudni kell, hogy vannak olyan lábelváltozások, amik velünk születtek, illetve vannak olyanok, amik valamilyen tényezők hatására alakultak ki. Ilyen tényezők lehetnek a lábunk csontrendszerének, ízület- és izomzatának valamilyen érintettsége, például baleset, törés, gyulladás miatt. De a túlsúly, a nem megfelelő testtartás is károsító tényező lehet, ahogyan az időskorral járó folyamatok, és genetikai tényezők is. A bütyök kialakulása tehát több minden miatt előfordulhat, a megelőzéshez ismernünk kell a konkrét okokat, és azokat megszüntetni.

A büyök kezelése a nagylábujj kezelését jelenti

A láb egyik leggyakoribb deformitása a köznyelvben bütyöknek nevezett jelenség. A Hallux valgus a nagylábujjon jelentkező rendellenesség. A bütyök kezelése előtt fontos tisztázni, hogy a kialakulásának az oka a lapos láb, azaz a haránt és hosszanti lábboltozat süllyedése, amit szokásos lúdtalpnak, vagy bokasüllyedésnek is nevezni. Gyermekkorban, vagy fiatal felnőtt korban a lábközépcsont ízületi felszíne deformáltsága miatt alakulhat ki.

A bütyök kezelése: Milyen tünetei vannak a bütyök kialakulásának?

A bütyök kezelése csak akkor történhet meg szakszerűen, ha időben észrevesszük a deformitásra utaló jeleket. Honnan lehet tudni, hogy bütyökkel állunk szemben? Az alábbiakban bemutatom a bütyök legjellemzőbb tüneteit!
  • Gyulladt terület, ahol duzzanat is kialakulhat
  • A gyulladás miatt piros szín, dudor
  • Gyulladás okozta fájdalom
  • A területen nagy eséllyel alakul ki bőrkeményedés vagy akár tyúkszem, ami további kellemetlenségeket okozhat
  • Bőrkeményedés, bőrelváltozás okozta fájdalom
A bütyök kezelése nagyon fontos, mert ahogyan a fenti felsorolásból is látja, a tünetek újabb, újabb tüneteket, problémákat hoznak magukkal. A bütyök kezelés hiányában hosszú távon teljes mozgáskorlátozottságot is előidézhet. Szeretné ezt elkerülni? Szakszerű, hatékony bütyök kezeléshez jelentkezzen be podiátriai rendelőmbe!  

Hogyan történik a bütyök kezelése?

A bütyök kezelése mindenképpen egy alapos lábvizsgálattal kell, hogy kezdődjön. Podiátriai szakrendelőmben modern eszközök segítségével vetem aprólékos vizsgálat alá lábait, annak érdekében, hogy a bütyök kezeléséhez szükséges minden részletet alaposan tanulmányozzak rajtuk! A bütyök kezelése attól is függ, hogy mely fokozatban jár az elváltozás. Amennyiben a bütyök enyhe formájával találkozunk, a megfelelő talpbetét használata, torna vagy bizonyos Bowen fogások alkalmazása is célravezető lehet. Előrehaladottabb állapotban azonban a  bütyök kezeléséhez műtétre is szükség lehet, amit én magam nem tudok elvégezni, de megfelelő szakemberhez irányítom majd! 
 

Hírek, újdonságok

Podiáter

Ajánlatkérés