Kattints Kattints

Podiátriai lábápolás | Gál Emőke

100+

elégedett páciens

5 év

szakmai tapasztalat

10+

kezelési módszer

lábvizsgálatok

Hogyan zajlik a podiátriai lábápolás vizsgálata?

A megfelelő diagnózis felállításához szükség van a láb alapos vizsgálatára. A lábat az alábbiak szerint vizsgálom át: a bőr, a talp, a lábujjközök megtekintésével, megtapintásával informálódom az elváltozásokról. Együtt megbeszéljük, hogy milyen lehetőségek vannak a kezelésére és amennyiben úgy dönt, elkezdjük a kezelést vagy kezelés sorozatot. Amennyiben az elváltozás kezelése kompetencia határomat meghaladja, megfelelő szakorvosi kezelésre irányítom a hozzám fordulókat.

Podiátriai lábápolási szolgáltatásaim

Podiátriai lábápolási szolgáltatásaim igény szerint lehetnek egyszeri alkalmasak, vagy rendszeresek is, ez a probléma jellegétől függ. A kezelések során prevencióra fókuszált tanácsadásban is részesítem minden páciensemet, valamint szükség szerint azok hozzátartozóit.
  • Podiátriai lábápolás – a lábszövődmények kialakulásának megelőzésére, a láb elváltozásainak megfelelő egyénre szabott prevenciós kezelés
  • Podiátriai lábápolás speciális, száraz, gépi technikával – lábáztatás nélkül, speciális kézi eszközökkel 
  • Száraz bőr kezelése
  • Gombás bőr és körmök kezelése
  • Kóros nyomáspontokon, sebek körül kialakult bőrkeményedések eltávolítása
  • Fájdalmas, kóros talpi nyomáspontok tehermentesítése
  • Kalapácsujj, bütyök területeinek kezelése
  • Megvastagodott körmök kezelése
  • Benőtt körmök kezelése

Podiátria lábápolás a legjobb eszközökkel

Az eszközeim megválasztásakor elsődleges szempontom az volt, hogy a legkorszerűbb kezelési eljárást alkalmazhassam. Bármilyen problémája is legyen lábaival kapcsolatban, a legmodernebb eszközökkel, több éves tapasztalattal kezelem azt. Többnyire száraz, gépi eljárást alkalmazok. Mivel a bőr felázásával lehetőség nyílik a bőr védelmi vonalának meggyengülésére, mely akár az apró felszíni sérüléseken keresztüli fertőződésnek nyithat kaput, speciális ellátást igénylő betegeimnél nem kockáztathatok.

Milyen modern eszközök kerülnek használatba a podiátriai lábápolás során?

A körmök és a bőr elváltozásainak megfelelő nagyságú, speciális anyagokból – kemény fém, gyémánt szemcsés – frézerek állnak rendelkezésemre. Különböző nagyságban, formában és kivitelben állítottam össze frézer készletemet. A körmök egyenetlensége, körömszélek, köröm alatti területek szakszerű, precíz tisztítása, bőrkeményedések, sarokberepedések, tyúkszemek eltávolítása, sebszélek megtisztítása könnyedén elvégezhető. A csúcstechnológia lehetővé teszi, hogy a kezelés során a láb bőréről leválasztott, nagy mennyiségű elhalt hámsejtek, makacs bőrkeményedése, megvastagodott körmök por elszívással egy zárt, porzsákba kerüljenek.

Podiátriai lábápolás teljes biztonságban zajlik

A podiátriai lábápolás során a higiéniai eljárásokra kiemelten ügyelek. Az eszközeimet minden kezelés után fertőtlenítésnek vetem alá majd sterilizálásra kerülnek. A sterilizált frézerek, csípők, csipeszek és speciális kézi szerszámok tárolási helye egy ultraviola fénnyel rendelkező fiók, mely továbbra is csíramentesen tartja az eszközöket.

Miért olyan fontos a szakszerű podiátriai lábápolás?

Az, hogy valakinek igényesek a lábai, nemcsak esztétikai szempontok miatt fontos. Életünk során nagy hasznukat vesszük a lábainknak, és már egy egészen kicsi változás is nagy problémát tud okozni. A statikai egyensúly megtartása mellett, az állás, járás, futás és minden helyzet- és helyváltoztató mozgáshoz használjuk a lábunkat. A láb épségének megőrzése a minőségi élet alappillére. Ezért fontos, hogy törődjünk lábunkkal, amennyiben szükség van rá, vegyünk igénybe a megfelelő podiátriai lábápolás szolgáltatásait! Egy jelentéktelennek tűnő, lábujjak közötti bőrfelázás vagy a kalapácsujj tetején kialakuló tyúkszem is vezethet olyan folyamatok elindulásához, melyek orbánc vagy csonthártyagyulladás kialakulásává fajulhatnak.
Tyúkszem? Benőtt köröm? Bütyök? Ezekre mind megoldást nyújtok podiátriai kezeléseimmel: Kérjen időpontot rendelőmbe most!
 

Hírek, újdonságok

Podiáter

Ajánlatkérés