Kattints Kattints

Lábvizsgálatok köröm és bőrproblémákra | Gál Emőke podiáter

100+

elégedett páciens

5 év

szakmai tapasztalat

10+

kezelési módszer

köröm és lábápolás

Hogyan zajlik a lábvizsgálat?

A lábvizsgálatoknak, amennyire alapvetőnek kellene lenniük, pont annyira nem azok. A lábápolás egy nagyon kényes téma, nem akárkiben bízunk meg akkor, amikor lábproblémáinkról kell beszélnünk. Sokszor megfigyelhető, hogy a kezdeti lábproblémákat csak takargatják a páciensek, és csak akkor fordulnak szakemberhez, amikor már elengedhetetlen. Szerencsére a podiáter szakértelmében megbíznak, és tudják, ha valaki, akkor én segíthetek. A lábvizsgálat során minden páciensnek alaposan megvizsgálom a lábát, meghallgatom a panaszokat, szemügyre veszem az elváltozásokat, és ez alapján javaslom a legoptimálisabb kezelést.

Ezek a lábvizsgálat lépései

Mikor rendelőmbe érkezik, minden páciensem esetében elvégzem a lábvizsgálatot - legyen az új, vagy régi, rendszeres kezelésre járó, vagy egyszeri alkalommal megjelent páciens. A lábvizsgálatnak 5 fő lépése van, ezen minden alaklommal végig megyek, annak érdekében, hogy biztosan minden problémát kiszűrjek. 
  1. Láb vizsgálata - talpi, lábháti és ujjak közötti területek alapos szemrevételezése 
  2. Bőr és körmök állapotának vizsgálata
  3. Lábujjak közötti területek vizsgálata
  4. A sarok területének szemrevételezése
  5. Sérülések, sebek, fekélyek felismerése

Nem kell tartani a lábvizsgálattól!

Rengeteg lábvizsgálat történt már nálam, nem kell Önnek sem tartania tőle, hiszen semmi különös nem fog történni, fájdalomra pedig egyáltalán nem kell számítania. Miután elmondja panaszait, megmutatja az észlelt elváltozásokat, részletezi fájdalma minőségét, egyszerűen csak megvizsgálom a lábát. 

Mi történik pontosan a lábvizsgálat során? 

A bőr, a talp, a lábujjközök megtekintésével, megtapintásával informálódom az elváltozásokról. Együtt megbeszéljük, hogy milyen lehetőségek vannak a kezelésére és amennyiben úgy dönt, elkezdjük a kezelést vagy kezelés sorozatot. Amennyiben az elváltozás kezelése kompetencia határomat meghaladja, megfelelő szakorvosi kezelésre irányítom a hozzám fordulókat.

Fontos a szakszerű lábvizsgálat

A lábvizsgálat nemcsak azért nagyon fontos része a láb problémáinak kezelésének, mert ekkor állapítható meg a pontos panasz, hanem azért is, mert a nem megfelelően feltárt problémák figyelmen kívül hagyása súlyos szövődményekhez vezethet. Mit jelent ez? Fontos tudni, hogy bizonyos problémás lábak áztatása ellenjavallott, mert a bőr feláztatásával, csökken a védekezőképessége, ez lehetőséget adhat a kórokozók behatolásának, fertőzések kialakulásának, ezért ebben az esetben száraz technikákat kell alkalmazni, ezt a lábvizsgálat nélkül nem lehet eldönteni.
 

Hírek, újdonságok

Podiáter

Ajánlatkérés